Loading...

Vertalen

Uw boodschap in een andere taal

Vertalen

Vertalen is het proces van het omzetten van tekst van de ene taal (brontaal) naar de andere (doeltaal). Onze vertalers en revisors worden ingezet op basis van taalcombinatie en hun kennis en ervaring.
Zij werken bij voorkeur naar hun moedertaal, zodat er wordt gelet op zowel inhoud als taalgebruik. Alle aangeboden documenten worden door ons zorgvuldig en vertrouwelijk behandeld. Indien gewenst tekenen wij een schriftelijke geheimhoudingsverklaring.

Een greep uit onze werkzaamheden

• Speeches, presentaties, duurzaamheidsverslagen en persberichten
• Jaarverslagen, kwartaalrapportages en accountantsverklaringen
• Dagvaardingen, getuigenverhoren en correspondentie
• Onderzoeksrapporten over brandveiligheid, brandwerendheid en bouwconstructies
• Notulen van (bouw)vergaderingen, stuurgroep- en OR-bijeenkomsten
• Aanbestedingstrajecten en milieurapportages
• Brochures, folders, reclamemateriaal en websites
• Ondertitelen
• Transcriberen
• Vertalen marketing-/reclamefilmpjes

Standaard

Onze werkwijze voor het verzorgen van een vertaling bestaat uit vier pijlers, te weten:

• documentvoorbereiding, zodat het vertaalde document vergelijkbaar is met het origineel
• vertaling
• controlelezing door tweede vertaler
• visuele controle op vorm en lay-out

In dit geval wordt de vertaling toegevoegd aan de taalbank die we voor onze opdrachtgever bijhouden.

Extra controle

In sommige situaties is onze standaardvertaling niet genoeg en is een extra controle gewenst. In dat geval kunnen we na stap twee een terugvertaling laten maken door een nieuwe vertaler en deze vergelijken met het aangeleverde bestand. De verschillen worden vervolgens besproken en waar nodig wordt de tekst aangepast. Dit om er absoluut zeker van te zijn dat het aangeleverde bestand (brontekst) een-op-een overeenkomt met de vertaling (doeltekst).

Voor deze extra controleslag wordt een aanvullende vergoeding in rekening gebracht.

Zonder controle

Soms is onze standaardvertaling te veel van het goede en is het niet nodig dat de puntjes op de i worden gezet. Bijvoorbeeld omdat u alleen in hoofdlijnen wilt weten wat er staat of de tekst bedoeld is voor intern gebruik. In deze situaties kunnen we de controlelezing door onze tweede vertaler achterwege laten, waardoor de vertaling tegen een lagere vergoeding kan worden aangeboden.

Voor deze vorm van dienstverlening geldt een korting op de basisvergoeding voor de betreffende talencombinatie.

Beëdigde vertaling

Een beëdigde vertaling wordt door een beëdigd vertaler gemaakt en is als zodanig herkenbaar. Ambassades, rechtbanken en andere overheidsinstellingen vragen vaak om een beëdigde vertaling omdat dit een extra bevestiging geeft dat de vertaling juist en volledig is. Beëdigde vertalers moeten voldoen aan eisen op het gebied van integriteit, cultuur- en talenkennis en vertaalvaardigheid, en hebben een permanente educatieplicht.

Voor het verzorgen van beëdigde vertalingen geldt een beëdigingtoeslag.  Een beëdigde vertaling wordt gehecht aan het origineel en voorzien van een verklaring door de beëdigd vertaler en is dus altijd een papieren exemplaar. Een beëdigde vertaling kan bij ons op kantoor worden opgehaald, wordt door ons persoonlijk afgeleverd of aangetekend verzonden. Daarnaast leveren we een digitale kopie voor eigen gebruik (archieffunctie). Deze heeft geen juridische waarde.
 
Beëdigde vertalingen, inclusief eventuele apostille of legalisatie vallen ook onder onze diensten. Wij brengen hiervoor een aanvullende vergoeding in rekening. 

Ondertitelen

Soms bestaan er al ondertitels voor een filmpje en moeten deze naar een andere taal omgezet worden. Of er zijn nog geen ondertitels en deze moeten worden toegevoegd. Ook dit valt onder onze vertaalopties.

We kunnen enkel de tekst vertalen of met behulp van onze partners kunnen wij ondertitels spotten en in bestanden monteren. Hiervoor vragen wij een aanvullende vergoeding.

Nieuws

Projectmanager met redactie- en vertaalervaring
 Wij zoeken een nieuwe projectmanager die het leuk vindt om in een klein team te werken, zelfstandig kan ...
Lees meer
Einde stage
Afscheid Aan het eind van een stage komt ook het moment om weer afscheid te nemen. Deze keer nemen we af...
Lees meer
Vraag hier uw offerte aan